U ovom hotelu rade roboti!

Donosi li nam digitalna era olakšice i beneficije ili probleme? Naime, veliki broj poslova će umesto ljudi obavljati roboti.

Digitalna era u Japanu

U novom japanskom hotelu, roboti su stupili na snagu. Kako je Japan jedna od vodećih tehnoloških sila, a pritom su i veliki ljubitelji robotike, održavaju vodeću poziciju u ovoj industrijskoj grani.

Oni su toliko napredni u ovoj sferi, da je u Nagasakiju otvoren hotel gde polovinu osoblja čine roboti.
Hotel “Henn-na Hotel” ili u prevodu hotel “Čudni”, otvoren je tokom jula prošle godine. Ukoliko boravite u njemu, možete proćaskati s nekim od robota.
Reč je o aktroidima, koji toliko liče na ljude da ne biste ni posumnjali s kim razgovarate.Oni su sposobni da daju oko 2.000 različitih odgovora i reakcija, dok na pojedina pitanja mogu odgovoriti na više načina.Medutim to nije sve, ipak je reč o “čudnom” hotelu. Naime, osim aktroida, u hotelu su “zaposleni” i roboti u obliku dinosaurusa. Ovo je veliko iznenadenje za goste koji nisu upućeni, te se prilično šokiraju kada ih dočekaju na recepciji, s pozdravom “Dobrodošli”.

Osim toga, u svakoj sobi se nalaze mini roboti pod nazivom Tapia. Oni izgledaju kao BB-8 iz “Ratova zvezda” i tu su kako bi pomogli gostima da se lakše snađu u sobi.

U ovom hotelu čak i ribice u akvarijumu rade na baterije, dok su kante za smeće automatizovane.

Nocenje u ovom, itekako čudnom i neobičnom hotelu košta 80 dolara, a umesto ključeva se koristi tehnologija prepoznavanja lica. Za prtljag se koriste automatizovana kolica, a ukoliko želite robotska ruka će ih staviti u ormar i zaključati. Ljudsko osoblje dolazi jedino ukoliko se dese kvarovi, ali u hotelu tvrde da se to retko kad
događa.

Izvor: edukacija.rs

Related Post