YouTube ima novi izgled

Ako redovno koristite YouTube onda ste verovatno već primetili da se popularni sajt, ali i aplikacija (za Android i iOS) promenio, da ima drugačiji logo, da su funkcije drugačije raspoređene, te dodate nove kategorije.

Prema rečima Christopher-a Bettig-a, direktora odeljka za YouTube, jedan od glavnih problema je bio idejno rešenje za logotip sajta, budući da su želeli da dizajn bude što jednostavniji, te ne odvlači pažnju korisnika od sadržaja. Dodaje i da je bilo neophodno promeniti logo, budući da se poslednjih 12 godina reč “Tube” nalazila u obliku koji podseća na TV ekran. To je zbunjivalo korisnike sa engleskog govornog područja, budući da se “Tube” kolokvijalno koristi kao termin koji označava televiziju.

YouTube sada ima više belina, oslobođen je suvišnih menija, te navodi korisnike da se posvete sadržajima. Potrebno je manje klikova da se pronađe određeni video, a sve opcije nalaze se u meniju s leve strane, koji se izvlači klikom na tri crte u gornjem levom uglu.

U gornjem desnom uglu smeštene su i nove opcije, poput YouTube TV-a ili YouTube Music-a, a tu je i YouTube Red, ali još uvek nisu dostupne u Srbiji.

Izvor: pcpress.rs

Related Post