BitTorrent: Platforma za besplatan streaming muzike i videa

BitTorrent je u zadnje vreme radio na proširenju svog cloud servisa, od Sync aplikacije za skladištenje i deljenje datoteka, do Live platforme za prenos videozapisa, a sada je pokrenut i BitTorrent Now, streaming servis za muziku i video sadržaje podržan oglasima.

Ova će aplikacija uskoro postati dostupna za iPhone, iPad i Apple TV, nudeći kataloge besplatnih, plaćenih i reklamama podržanih sadržaja, kao i onih po zahtevu, uključujući i VR sadržaje kada postanu dostupni.

Novi servis osvežena je usluga Bundles koju je BitTorrent predstavio pre tri godine. Reč je o servisu koji se temelji na peer-to-peer razmeni sadržaja, pri čemu BitTorrent Now neće biti konkurencija postojećim afirmisanim servisima za streamovanje muzike već mu je namera promovisanje nezavisnih i široj javnosti nepoznatih muzičkih umetnika, kao i tvoraca filmskih sadržaja.

Ideja je da korisnici otkriju nezavisne i velike umetnike na platformi i njihov sadržaj besplatno streamuju na više uređaja, ali sve to uz reklamni sadržaj.

BitTorrent će zaradu generisati od reklamnog sadržaja, a muzičari koji svoje muzičke zapise uploadaju na servis imaju pravo da zadrže 70 odsto prikupljenih prihoda, a svoju muziku korisnicima mogu da ponude i u potpunosti besplatno, uz reklamni sadržaj ili je mogu prodati za iznos koji sami odrede.

BitTorrent Now trenutno je objavljen kao Android aplikacija, a iOS i Apple TV verzije još uvek su u izradi.

Izvor: B92.net

Related Post