Facebook predstavio Messenger Lite za Android

Facebook je upravo najavio “Lite” verziju Android Messenger aplikacije za razmenu poruka. Nova Messenger aplikacija je dizajnirana za starije telefone sa manje memorije i manje procesorske snage. Messenger Lite će u početku biti objavljen u Keniji, Maleziji, Šri Lanki, Tunisu i Venecueli, ali će stići i u druge regione iako za sada nije poznat datum objave.

Baš kao i glavna Facebook Lite aplikacija koja je stigla nešto ranije, i Messenger Lite aplikacija je namenjena pre svega tržištima u razvoju. Aplikacija je dizajnirana da radi stabilno i pouzdano sa mnogo širim spektrom uređaja, a pored toga koristi manje podataka kako bi se ublažio uticaj nepredvidljivih brzina mreža.

Za sada nije objavljeno šta će nedostajati u oslabljenoj verziji, ali se nemojte iznenaditi ako to budu funkcije kao što su Stories ili Chatbots. U najmanju ruku, Messenger Lite će slati i primati fotografije, stikere i linkove. Za sada nema informacija da li će biti slične aplikacije i za iOS operativni sistem, ali Facebook poručuje da bira tržišta sa većom rasprostranjenošću osnovnih Android telefona.

Izvor: benchmark.rs

Related Post