Kreatori YouTube videa sada mogu da zamagle bukvalno sve u svojim klipovima

Opciju zamagljivanja lica, YouTube je predstavio još 2012. godine, a sada popularni video servis donosi novu alatku koja kreatorima video sadržaja omogućava da zamagle bilo šta u videu, čak i ukoliko se radi o objektu koji se pomera. Alatka nosi naziv Custom Blurring i trenutno je dostupna samo na desktop verziji YouTube sajta.

“Bilo da želite da zamaglite osetljive informacije, kao što je tablica automobila, neželjena reklama, objekat ili lice koje ne želite da se vidi na snimku, nova Custom Blurring alatka omogućava zamagljivanje objekata u videu, direktno iz YouTube-a”, navodi kompanija u svojoj blog objavi.

video

Kako bi se alatka iskoristila, potrebno je izabrati video za obradu i odabrati CustomBlurring opciju iz Blurring Effects taba u Enhancements Tool-u. Kada se ovo odradi, potrebno je odabrati objekat koji želite da zamaglite iscrtavanjem kvadrata oko njega. U bilo kom trenutku moguće je pomerati blurovanu oblast, menjati joj oblik i izabrati kada će blur status prestati. Tu je i “lock” opcija za zamagljivanje stvari koje se uopšte ne pomeraju.

Izvor: benchmark.rs

Related Post