Samsung bi na svom Unpacked događaju mogao da predstavi i Gear 360 VR kameru

Samsung je već zvanično objavio da će svoj naredni Unpacked događaj održati 21. februara u okviru World Mobile Congressa u Barseloni. Iako je gotovo sigurno da ćemo na događaju videti telefone iz nove Galaxy S7 linije, tizer video za događaj se fokusira na Samsungovu Gear VR kacigu. Razlog ovoga je što će, prema navodima, Samsung na događaju predstaviti i svoju Gear 360 virtual reality kameru.

Samsung Gear 360 VR predstavlja sferičnu kameru, koja koristi fisheye sočiva od 180 stepeni, kako bi kreirala fotografije i video od 360 stepeni. Iako se očekuje da će Gear 360 biti kompatibilan sa dolazećim S7 telefonima, nije poznato da li će raditi i sa ranijim Samsungovim modelima.

Gear 360 ima internu bateriju i ugrađeni prostor za skladištenje fotografija i videa. Konekcija će se obavljati preko Bluetootha i Gear 360 Connect aplikacije. Uređaj je opremljen funkcijama kao što su HDR, ISO podešavanja i drugo. Maksimalna rezolucija kamere je 3840 x 1920 piksela u dual lense modu, odnosno 1920 x 1920p u single lense modu. Za sada nema informcija o ceni Gear 360 VR kamere, ali ćemo sigurno sve detalje saznati tokom Unpacked događaja.

Izvor: benchmark.rs

Related Post